USA rozmiestnili v Litve protilietadlové strely Patriot

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 08:40 • 2 min
USA rozmiestnili v Litve protilietadlové strely Patriot

VILNIUS - Americká armáda rozmiestnila v Litve po prvý raz v rámci vojenských cvičení protilietadlové strely dlhého doletu typu Patriot. Oznámilo to v pondelok tamojšie ministerstvo obrany, ktoré cituje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Spomínaný zbraňový nasadili USA v tejto pobaltskej krajine a členskom štáte Severoatlantickej aliancie v rámci manévrov Tobrucké dedičstvo 2017, ktoré sú zamerané na protivzdušnú obranu a budú trvať od 11. do 22. júla.

 

Strely typu Patriot odrážajú útoky lietadiel a útočných rakiet. "Toto nasadenie demonštruje neochvejné odhodlanie Spojených štátov chrániť bezpečnosť Litvy a pripravenosť USA vyslať do tohto regiónu strategické kapacity," uviedlo litovské ministerstvo obrany vo vyhlásení.

 

Litva, bývalá sovietska republika, ktorá susedí s ruskou exklávou Kaliningrad, opakovane požiadala o pomoc v oblasti leteckej obrany po ruskej anexii ukrajinského polostrova Krym, obávajúc sa o svoju vlastnú bezpečnosť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona