USA rokujú s Európou o prípadnom rozšírení sankcií voči Rusku

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 07:56 • 2 min
USA rokujú s Európou o prípadnom rozšírení sankcií voči Rusku

WASHINGTON - Predstavitelia USA tento týždeň rokujú s európskymi partnermi o rozšírení sankcií voči Rusku v prípade, ak porušovanie prímeria na východe Ukrajiny bude pokračovať, informovala dnes agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Námestníčka amerického ministra zahraničných vecí pre Európu Victoria Nulandová na pôde Kongresu vyjadrila znepokojenie z delostreleckej paľby a pokračujúcich bojov v okolí Donecka a Mariupola. Na územie Ukrajiny údajne nedávno vstúpil ďalší ruský konvoj, povedala Nulandová.

 

"Náš sankčný tím je tento týždeň v Európe," uviedla Nulandová. Dodala, že prímerie z polovice februára bolo porušené už viac než 100 ráz.

 

Republikánski aj demokratickí kongresmani vyjadrili znepokojenie, že administratíva prezidenta Baracka Obamu sa zdráha dodať Kyjevu zbrane, a to aj napriek eskalujúcej sa ruskej agresii. Kongresman Eliot Engel vyhlásil, že predloží legislatívny návrh na posilnenie podpory Ukrajine. Zákon má podľa demokratického kongresmana vystupňovať tlak na ruského prezidenta Vladimira Putina za jeho "bezohľadnú, deštruktívnu a destabilizujúcu politiku".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies