USA protestovali proti plánovanému prepusteniu väzňov z Bagramu

NETKY.SK • 27 Január 2014, 17:23 • 2 min
USA protestovali proti plánovanému prepusteniu väzňov z Bagramu

KÁBUL - Americká armáda v Afganistane dnes ostro protestovala proti plánovanému prepusteniu 37 povstalcov z väzenia v Bagrame, ktoré nariadili afganské úrady, uviedla tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia americkej armády v Kábule dovolil príslušný afganský úrad, aby sa "naspäť do spoločnosti" vrátili nebezpeční povstalci, ktorí "majú na rukách afganskú krv". Medzi 37 väzňami sú muži, ktorí sa podieľali na útokoch na afganské a medzinárodné sily. Afganské úrady zatiaľ nepotvrdili vydanie kritizovaného nariadenia.

Vláda v Kábule však už pred troma týždňami oznámila, že prepustí 72 z 88 problematických zajatcov, nakoľko sa v ich prípade údajne nenašli žiadne dôkazy "teroristických aktivít alebo spojenie s Talibanom". Washington vraj v týchto prípadoch Kábulu nepredložil dôkazy. Americká armáda však znovu uviedla, že afganská strana dostala v prípade každého z 88 väzňov podrobné informácie a dôkazy. Spor ohľadom väzňov zaťažil už aj bez toho napäté vzťahy medzi USA a Afganistanom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies