Prominentný právnik Alex Murdaugh bol uznaný vinným z vraždy manželky a syna

NETKY.SK • 3 Marec 2023, 09:46 • 2 min
Prominentný právnik Alex Murdaugh bol uznaný vinným z vraždy manželky a syna

Washington - Prominentný americký právnik Alex Murdaugh (54) bol vo štvrtok porotou v meste Walterboro v štáte Južná Karolína uznaný za vinného z vraždy svojej manželky a syna. K skutku došlo 7. júna 2021 na rodinnom poľovníckom pozemku, informuje agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Murdaugh pochádza z elitnej rodiny sudcov a právnikov. Na súde ho uznali za vinného z toho, že svojho syna Paula zastrelil brokovnicou a manželku Maggie usmrtil útočnou puškou, ktorú jeho syn používal na lov diviakov na rozľahlom rodinnom pozemku. "Dôkazy o vine sú ohromujúce," povedal po prečítaní verdiktu sudca Clifton Newman. Za tento čin hrozí Murdaughovi minimálne 30 rokov väzenia a najviac doživotie za každú z vrážd. Dôkazy potvrdili, že Murdaugh bol krátko pred vraždami na mieste činu, avšak vražedné zbrane sa nikdy nenašli. Rovnako ani iné priame dôkazy, ako napríklad zakrvavené oblečenie, ktoré by dokazovali, že vrahom je on. Po šiestich týždňoch vypočúvania však porota rozhodla, že dôkazy sú postačujúce na Murdaughovo usvedčenie v dvoch bodoch vraždy a dvoch obvineniach týkajúcich sa strelných zbraní. Murdaugh zavraždenie svojej 52-ročnej manželky a 22-ročného syna dôrazne poprel. Priznal sa však k ukradnutiu peňazí zo svojej právnickej firmy a k sprenevere, ako aj k tomu, že klamal o svojej drogovej závislosti. Tá ho podľa jeho právnych zástupcov stála 50.000 dolárov týždenne. Prokurátor Creighton Waters ho opísal ako "majstra v klamaní", ktorý okradol svojich prevažne chudobných klientov, rodinu bývalej chyžnej, ktorá zomrela pred niekoľkými rokmi, či svojich právnych partnerov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies