USA pripravujú zoznam čínskych výrobkov, na ktoré bude platiť 25-% clo

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 18:35 • 2 min
USA pripravujú zoznam čínskych výrobkov, na ktoré bude platiť 25-% clo

WASHINGTON - Plány amerického prezidenta Donalda Trumpa týkajúce sa ciel na dovoz z Číny sa začínajú postupne realizovať. A to aj napriek tomu, že Washington a Peking pred niekoľkými dňami oznámili, že dospeli k provizórnemu riešeniu obchodných sporov.

slovakia

left justify in out

USA do 15. júna zverejnia zoznam čínskych tovarov v celkovej hodnote 50 miliárd USD (43,26 miliardy eur), na ktoré bude platiť 25-% dovozné clo, uviedol v utorok Biely dom. Clo bude zavedené "krátko potom". Spojené štáty tiež budú pokračovať v spore proti Číne, ktorý vedú v rámci Svetovej obchodnej organizácie (WTO).

 

Delegácia USA, na ktorej čele bude minister obchodu Wilbur Ross, by mala v sobotu (2.6.) pricestovať do Číny. Návšteva by mala trvať do pondelka (4.6.) a bude ďalším kolom rokovaní medzi americkými a čínskymi predstaviteľmi o obchodných sporoch medzi dvomi najväčšími svetovými ekonomikami.

 

(1 EUR = 1,1558 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies