USA preverujú informácie o druhom Američanovi, ktorý zomrel v bojoch v Sýrii

NETKY.SK • 28 August 2014, 09:25 • 2 min
USA preverujú informácie o druhom Američanovi, ktorý zomrel v bojoch v Sýrii

WASHINGTON - Spojené štáty sa pokúšajú zistiť, či druhý Američan bojujúci po boku Islamského štátu (IS) prišiel o život v Sýrii. S odvolaním sa na americké ministerstvo zahraničných vecí o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa amerického rezortu diplomacie Jen Psakiová spresnila, že Spojené štáty nedisponujú žiadnym nezávislým potvrdením správ o druhom Američanovi, údajne zabitom počas boja s militantnou skupinou. Tieto informácie sa stále preverujú, dodala Psakiová.

 

Spravodajská stanica NBC s odvolaním sa na nemenovaného príslušníka opozičnej Slobodnej sýrskej armády uviedla, že minulý týždeň počas boja s členmi Islamského štátu prišli o život dvaja Američania.

 

Spojené štáty doposiaľ potvrdili smrť jedného Američana, Douglasa McArthura McCaina, ktorý vyrastal pri Minneapolise v meste New Hope a prednedávnom žil v San Diegu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies