USA presunuli stovku vojakov z južného Španielska do západnej Afriky

NETKY.SK • 9 Október 2014, 10:05 • 2 min
USA presunuli stovku vojakov z južného Španielska do západnej Afriky

WASHINGTON - USA vysielajú do západnej Afriky 100 príslušníkov ozbrojených síl. Informoval o tom vo Washingtone hovorca Pentagónu John Kirby.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov stovka vojakov sa ešte dnes presunie na palube dvoch strojov typu MV-22 Osprey a dvoch lietadiel typu C-130 Hercules zo základne Móron na juhu Španielska do senegalského Dakaru, aby odtiaľ zamierila vo štvrtok do Libérie.

 

Úlohou vyslaného útvaru bude pomôcť v rámci boja proti ebole predovšetkým v sfére dopravy, a to až do príjazdu už skôr avizovaného amerického armádneho kontingentu v priebehu tohto mesiaca.

 

Prezident USA Barack Obama už skôr oznámil vyslanie až do 3000 vojakov do západnej Afriky, kde by sa mali zapojiť do boja proti epidémii eboly. Iba v uplynulý piatok sa americká strana rozhodla zvýšiť toto maximum až na 4000 príslušníkov ozbrojených síl. Ich konečný počet však bude závisieť od ďalšieho vývoja v oblasti zasiahnutej životunebezpečným vírusom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies