USA prerušili pomoc pre povstalcov na severe Sýrie

NETKY.SK • 11 December 2013, 12:21 • 2 min
USA prerušili pomoc pre povstalcov na severe Sýrie

ANKARA - Spojené štáty prerušili všetku pomoc dodávanú povstalcom na severe Sýrie potom, čo sa islamisti zmocnili skladov zbraní patriacich opozičnej Slobodnej sýrskej armáde.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informoval hovorca amerického veľvyslanectva v Turecku T.J. Grubisha. "Pre súčasnú situáciu sme zastavili dodávky nevojenskej pomoci," povedal. Dodal, že toto rozhodnutie sa netýka humanitárnej pomoci pre civilné obyvateľstvo, ktorej distribúciu koordinujú medzinárodné mimovládne organizácie.

Zbraní patriacich Západom podporovanej povstaleckej armáde sa zmocnili bojovníci z Islamského frontu, ktorý je najväčšou islamistickou silou v Sýrii. Islamisti zbrane zhabali v sobotu neďaleko mesta Báb el-Havá pri hraniciach s Tureckom. Islamský front pozostávajúci zo šiestich skupín vznikol minulý mesiac a za cieľ si kladie vznik islamského štátu. Jeho bojovníci neuznávajú velenie Slobodnej sýrskej armády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona