USA požiadali Honduras o vydanie bankára Jaimeho Rosenthala

NETKY.SK • 3 Január 2016, 10:16 • 2 min
USA požiadali Honduras o vydanie bankára Jaimeho Rosenthala

TEGUCIGALPA - Honduraská vláda dostala od Spojených štátov žiadosť o vydanie bývalého viceprezidenta krajiny a bankára Jaimeho Rosenthala, ktorý čelí obvineniam z prania špinavých peňazí.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí Arturo Corrales spresnil, že žiadosť bude najneskôr v utorok odovzdaná najvyššiemu súdu, ktorý rozhodne o ďalšom postupe. Corrales na tlačovej konferencii v sobotu označil americkú žiadosť o vydanie Rosenthala za "zlé správy pre krajinu", informovala dnes agentúra AP.

 

Ministerstvo financií USA začiatkom októbra vyhlásilo, že osemdesiatročný Rosenthal, jeho syn Yani Rosenthal a synovec Yankel Rosenthal sú spolu s ďalšími biznismenmi zo svojej spoločnosti Grupo Continental prokuratúrou obvinení z prania špinavých peňazí pre stredoamerických pašerákov drog prostredníctvom amerických bankových účtov.

 

Rodina Rosenthalovcov, jedna z najbohatších a politicky najprepojenejších v Hondurase, všetky obvinenia popiera. Yankela Rosenthala zatkli minulý rok v Miami. Podľa prokuratúry trestná činnosť Rosenthalovcov mala trvať zhruba jedno desaťročie, dopĺňa agentúra Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona