USA potvrdilo víťazstvo nad Islamským štátom

NETKY.SK • 20 December 2018, 08:27 • 2 min
USA potvrdilo víťazstvo nad Islamským štátom

WASHINGTON - Prezident Spojených štátov amerických Donald Trump potvrdil víťazstvo nad extrémistickou skupinou Islamský štát (IS) v Sýrii a plánuje z krajiny stiahnuť všetkých vojakov.

slovakia

left justify in out

Americká spravodajská televízia CNN s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa z oblasti americkej obrany informovala, že zo Sýrie odíde všetkých dvetisíc amerických vojakov.

 

Vyhlásenie prezidenta je v rozpore s posúdením situácie jeho vlastnými odborníkmi. Trump povedal, že je srdcervúce písať listy a telefonovať pozostalým tých, ktorí padli vo vojne.

 

 

 

Toto je video kolujúce po sociálnych sieťach, kde sám prezident hovorí:

 

"V Sýrii sme bojovali veľmi dlho. Som prezidentom takmer dva roky a za ten čas sme sa ako krajina posunuli. Vyhrali sme proti IS. Porazili sme ich a teraz je ten čas, aby sa naše jednotky vrátili domov. Musím podotknúť, že som písal listy alebo volal rodinám padlých vojakov, ktorí za nás bojovali ale bohužiaľ tam zomreli. Je to obrovská česť a ceníme si ich za to, ale je to srdcervúce. Neexistuje na to iné slovo, len srdcervúce."

 

"No vyhrali sme a je načase vrátiť sa späť. Vojaci sú už pripravení a onedlho ich už uvidíte. Títo vojaci nie su hrdinami len pre USA, ale pre celý svet. Zabili nepriateľa, ktorý nás len ničil. Sme nesmierne hrdí na to, čo vykonali. A poviem vám, pozerajú sa tam na nás zhora."

 

"Nikto nemôže byť viac štastnejší, alebo viac hrdý ako rodiny vojakov, ktoré sa dostali do tejto neľahkej pozície a ich príslušníci museli ísť bojovať. Spravili veľmi dobrú vec pre mnoho ľudí.

Takže naśi chlapci, mladé ženy aj muži, všetci sa vracajú domov a vracajú sa práve teraz. Vyhrali sme a len takto sa dalo dosiahnuť víťazstvo, ich víťazstvo."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies