USA potvrdili pravosť videa zachytávajúceho vraždu ďalšieho novinára

NETKY.SK • 3 September 2014, 12:31 • 2 min
USA potvrdili pravosť videa zachytávajúceho vraždu ďalšieho novinára

WASHINGTON - Biely dom dnes oznámil, že videonahrávka zachytávajúca brutálnu vraždu amerického novinára Stevena Sotloffa je podľa analýzy tajných služieb USA autentická. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Video zachytávajúce odrezanie Sotloffej hlavy zverejnili extrémisti z organizácie Islamský štát (IS) v utorok, dva týždne po nahrávke vraždy ďalšieho amerického novinára Jamesa Foleyho.

 

Na novom videu maskovaný islamista varoval amerického prezidenta Baracka Obamu, že pokračovanie v náletoch na ciele IS v Iraku povedie k zabíjaniu ďalších západných rukojemníkov. Pohrozil zároveň zabitím britského rukojemníka Davida Hainesa.

 

Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond dnes pred novinármi hovoril o neúspešnom pokuse zachrániť britského rukojemníka, ktorého zadržiava IS, uviedla agentúra Reuters. Britská vláda podľa Hammonda nevylučuje možnosť leteckých útokov proti IS, zajatie Brita ani zverejnenie nahrávky vraždy Američana však strategické plány Londýna nezmenia, zdôraznil.

 

Video nie je vhodné pre mladistvých a osoby so slabou povahou

 

 

Hammond po zasadnutí vládnej komisie pre mimoriadne udalosti dodal, že militant na videu zachytávajúcom vraždu Sotloffa je zrejme ten istý muž s britským prízvukom, ktorého hlas sa objavil na nahrávke vraždy Foleyho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies