USA potvrdili plán ponechať v Afganistane o 1000 vojakov viac

NETKY.SK • 6 December 2014, 14:47 • 2 min
USA potvrdili plán ponechať v Afganistane o 1000 vojakov viac

KÁBUL - Spojené štáty ponechajú v Afganistane v prvých niekoľkých mesiacoch budúceho roka o 1000 vojakov viac než pôvodne plánovali. Oznámil to dnes americký minister obrany Chuck Hagel.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii počas návštevy Kábulu Hagel povedal, že plány znížiť počet amerických vojakov v Afganistane do konca roka na 9800 boli zrušené. USA v krajine namiesto toho ponechajú 10.800 armádnych príslušníkov a postupné sťahovanie jednotiek podľa pôvodného plánu obnovia po niekoľkých mesiacoch.
      

Hagel podľa agentúry AP uviedol, že dôvodom nie je nárast útokov Talibanu v poslednom čase. USA sa rozhodli nechať v Afganistane dočasne dodatočné jednotky vzhľadom na to, že ich spojenci len pomaly naplňujú svoje prísľuby poskytnutia vojakov pre výcvikovú a podpornú misiu NATO, začínajúcu v januári.
      

"Prezidentovo splnomocnenie však nezmení úlohy našich vojakov ani dlhodobý časový plán stiahnutia," povedal Hagel.
      

USA plánujú zredukovať počet svojich vojakov v Afganistane na 5500 v roku 2016 a obmedziť prítomnosť v krajine na úroveň veľvyslanectva v roku 2017, dodáva agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies