USA posudzujú možnosti vyslania medzinárodnej mierovej jednotky do Sýrie

NETKY.SK • 14 Február 2012, 08:18 • 2 min
USA posudzujú možnosti vyslania medzinárodnej mierovej jednotky do Sýrie

USA posudzujú možnosti vyslania medzinárodnej mierovej jednotky do Sýrie - Politika Spojené štáty posudzujú možnosti pôsobenia medzinárodnej mierovej jednotky v Sýrii. Hovorca Bieleho domu Jay Carney dnes povedal, že USA začali skúmať možnosti pre mierovú

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty posudzujú možnosti pôsobenia medzinárodnej mierovej jednotky v Sýrii. Hovorca Bieleho domu Jay Carney dnes povedal, že USA začali skúmať možnosti pre mierovú jednotku, ktorú by mohla riadiť OSN alebo arabské krajiny.
      Sýrske ozbrojené sily odmietli výzvy na vyslanie mierovej jednotky ako neoprávnené zasahovanie do vnútorných záležitostí krajiny. Vyslanie mierovej jednotky do Sýrie cez víkend navrhla Liga arabských štátov (LAŠ).
      Carney nepovedal nič o účasti USA v takejto jednotke, Spojené štáty však v minulosti prispeli do niektorých vojenských misií OSN. Ako povedal, hlavné úsilie sa sústredí na vyvíjanie tlaku na sýrskeho prezidenta Bašára Asada, aby ukončil vojenský zásah proti demonštrantom a vzdal sa moci. Útoky vládnych jednotiek na civilistov označil za "odporné".

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies