USA poslali dvoch väzňov z Guantánama na Slovensko

NETKY.SK • 21 November 2014, 06:53 • 2 min
USA poslali dvoch väzňov z Guantánama na Slovensko

MIAMI/BRATISLAVA - Spojené štáty americké prepustili z väzenia na svojej vojenskej námornej základni Guantánamo na Kube, ktoré chcú uzavrieť, päť väzňov. Dvoch z nich poslali na Slovensko a troch do Gruzínska. Po ich prepustení, ktoré dnes oznámil Pentagón, zostáva na Guantáname ešte 143 väzňov, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa amerických predstaviteľov bude prepúšťanie väzňov pokračovať v rámci obnovených snáh prezidenta Baracka Obamu uzavrieť väzenie, ktoré otvoril na Guntáname jeho predchodca. Kongres zabránil presunu ktoréhokoľvek z väzňov do USA a obmedzil ich presun do zámoria, dodala AP.
      

Vyslanec amerického ministerstva zahraničných vecí Clifford Sloan sa pokúšal presvedčiť ďalšie krajiny, aby prijali niektorých z približne 90 väzňov, ktorí už nie sú považovaní za hrozbu. Sloan vydal vyhlásenie, v ktorom chváli Slovensko a Gruzínsko za prijatie uvedenej pätice mužov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona