USA poskytnú Tunisku 100 miliónov dolárov ako pomoc pri splácaní dlhov

NETKY.SK • 30 Marec 2012, 07:49 • 2 min
USA poskytnú Tunisku 100 miliónov dolárov ako pomoc pri splácaní dlhov

USA poskytnú Tunisku 100 miliónov dolárov ako pomoc pri splácaní dlhov - Politika Administratíva amerického prezidenta Baracka Obamu poskytne 100 miliónov dolárov v hotovosti Tunisku ako krátkodobú pomoc v splácaní dlhov, keďže táto severoafrická krajina

slovakia

left justify in out

img

Administratíva amerického prezidenta Baracka Obamu poskytne 100 miliónov dolárov v hotovosti Tunisku ako krátkodobú pomoc v splácaní dlhov, keďže táto severoafrická krajina sa po vlaňajšom zvrhnutí dlhoročného autoritárskeho prezidenta snaží zo všetkých síl zlepšiť svoju ekonomiku.
      Krok, ktorý si vyžaduje súhlas amerického Kongresu, oznámila dnes ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová. Tunisko navštívila už dvakrát od vypuknutia ľudového povstania, ktoré sa teraz šíri po celom arabskom svete. 
      Clintonová podľa agentúry AP uviedla, že peniaze pôjdu na zaplatenie tuniských dlhov voči Svetovej banke a Africkej rozvojovej banke (AFDB). 
      Táto americká pomoc je akýmsi prídavkom k dohode o zárukách na pôžičku, ktorú teraz Washington a Tunis prerokovávajú. Dohoda bude znamenať, že USA poskytnú bankové záruky vo výške 30 miliónov dolárov, keď bude Tunisko žiadať pôžičky vo výške stámiliónov dolárov od medzinárodných kapitálových trhov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona