USA poskytnú tri miliardy dolárov na klimatickú pomoc chudobným krajinám

NETKY.SK • 15 November 2014, 09:33 • 2 min
USA poskytnú tri miliardy dolárov na klimatickú pomoc chudobným krajinám

WASHINGTON - Spojené štáty poskytnú tri miliardy dolárov (2,41 miliardy eur) do fondu Organizácie Spojených národov, aby pomohli chudobnejším zraniteľným krajinám pripraviť sa na klimatické zmeny a viac využívať ekologickejšie zdroje energie.

slovakia

left justify in out

Prezident USA Barack Obama oznámi tento príspevok oficiálne na stretnutí svetových lídrov v Austrálii, informovala v piatok americká vláda v čase jeho príletu na víkendový summit G20 v Brisbane. Píše o tom agentúra AP.
      

OSN sa snaží získať najmenej desať miliárd dolárov pre svoje Zelený klimatický fond (GCF), aby pomohla rozvojovým krajinám prispôsobiť sa nárastu hladín morí, vyšším teplotám a extrémnejšiemu počasiu. Fond má tiež podporiť využívanie energetických zdrojov s obmedzenými emisiami oxidu uhličitého. Prísľub USA bude dosiaľ najväčším a zdvojnásobí doterajšie príspevky na šesť miliárd dolárov, vyplýva z údajov medzinárodných ekologických skupín. Francúzsko prisľúbilo miliardu dolárov a Nemecko takmer toľko. Švédsko, Holandsko a Švajčiarsko prisľúbili najmenej po 100 miliónov dolárov, nižšie sumy ohlásili Dánsko, Nórsko, Mexiko, Luxembursko, Česká republika a Indonézia, uvádza organizácia Oxfam America.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies