USA poskytli sýrskej opozícii pomoc vo výške 15 miliónov dolárov

NETKY.SK • 13 August 2013, 09:34 • 2 min
USA poskytli sýrskej opozícii pomoc vo výške 15 miliónov dolárov

WASHINGTON - Spojené štáty poskytli 15 miliónov dolárov do fondu medzinárodnej pomoci pre sýrsku opozíciu. Financie jej majú pomôcť spravovať územie, ktoré má pod svojou kontrolou. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obamova administratíva uviedla, že z peňazí sa bude financovať obnova územia a takisto voda, energie, potraviny a zdravotnícka starostlivosť pre civilistov. Administratíva informovala Kongres o svojich zámeroch 6. augusta. Agentúra AP získala toto písomné oznámenie v pondelok. Pomoc prisľúbilo aj Nemecko a Spojené arabské emiráty (SAE). Americkí experti očakávajú, že celková suma prekročí 130 miliónov dolárov.

Okrem financií do tohto fondu Washington ešte poskytne sýrskym povstalcom zbrane a počas dvojročného konfliktu dodáva tiež humanitárnu pomoc vo výške jednej miliardy dolárov. Americká administratíva vzala peniaze z fondov, pôvodne určených pre Pakistan. V bojoch medzi povstalcami a silami sýrskeho prezidenta Bašára Asada zahynulo už viac ako 100.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies