USA ponúkli na likvidáciu sýrskych chemických zbraní jedno z vládnych plavidiel

NETKY.SK • 28 November 2013, 07:19 • 2 min
USA ponúkli na likvidáciu sýrskych chemických zbraní jedno z vládnych plavidiel

WASHINGTON - Administratíva amerického prezidenta Baracka Obamu prišla s ponukou likvidácie niektorých druhov najsmrteľnejších sýrskych chemických zbraní v medzinárodných vodách na palube 213 metrov dlhej lode, ktorú vlastní americká vláda. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Plán, ktorý ešte čaká na konečné schválenie, ráta so zničením chemických zložiek pravdepodobne v oblasti Stredozemného mora za účasti hliadkujúcich plavidiel vojenského námorníctva USA. Tento zámer by sa vyhol diplomatickým, environmentálnym i bezpečnostným problémom, ktoré by mohli vyvstať, ak by sa zbrane likvidovali na území akéhokoľvek štátu.

Predstavitelia americkej vlády, ktorí o návrhu diskutovali, poskytli informácie za podmienok zachovania svojej anonymity, pretože neboli oprávnení o ňom verejne hovoriť. Loď, na palube ktorej má dôjsť k likvidácií chemických zbraní, sa volá MV Cape Ray, pričom sa má použiť postup vyvinutý Pentagónom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies