USA ponúka sladkú odmenu za informácie o vrahoch amerických novinárov

NETKY.SK • 20 September 2014, 07:25 • 2 min
USA ponúka sladkú odmenu za informácie o vrahoch amerických novinárov

WASHINGTON - Spojené štáty navrhujú vyplatiť 10 miliónov dolárov ako odmenu za informácie, ktoré by viedli k dolapeniu osôb zodpovedných za únos a brutálnu vraždu amerických novinárov Jamesa Foleyho a Stevena Sotloffa. Vyplýva to z návrhu zákona, ktorý v piatok schválil americký Senát.

slovakia

left justify in out

Jeden zo spôsobov, ako si uctiť pamiatku Jamesa Foleyho a Stevena Sotloffa, spočíva v odsúdení ich vrahov, vyhlásil republikánsky senátor Marco Rubio, ktorý je spoluautorom návrhu zákona. Odmena vo výške päť miliónov dolárov v každom z prípadov bude vyplatená výmenou za informácie, ktoré povedú k zatknutiu alebo odsúdeniu páchateľov, a to bez ohľadu na to, v ktorej krajine sa to odohrá. 
      

K vražde oboch novinárov sa priznala extrémistická organizácia Islamský štát, ktorá v oboch prípadoch zabitie nasnímala videokamerami a koncom augusta a začiatkom septembra záznamy zverejnila na sociálnych sieťach. Od roku 1984 v USA existuje program Rewards for Justice, ktorý už za informácie vedúce k dolapeniu páchateľov závažných trestných činov vyplatil okolo 125 miliónov dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies