USA pokladajú vojenské rozhovory s Ruskom o Sýrii za dôležitý krok

NETKY.SK • 18 September 2015, 17:32 • 2 min
USA pokladajú vojenské rozhovory s Ruskom o Sýrii za dôležitý krok

LONDÝN - Americký prezident Barack Obama, je presvedčený, že vojenské rokovania s Ruskom o Sýrii sú ďalším dôležitým krokom, pričom dúfa, že sa uskutočnia čo najskôr. V Londýne to dnes povedal americký minister zahraničných vecí John Kerry, ktorý pricestoval na trojdňovú návštevu Británie.

slovakia

left justify in out

"Prezident je presvedčený, že rozhovory medzi ozbrojenými silami (oboch krajín) sú ďalším dôležitým krokom a dúfa, že sa v čo najkratšom čase uskutočnia a pomôžu zadefinovať niektoré rozdielne možnosti, ktoré máme k dispozícii pri zvažovaní našich ďalších krokov v Sýrii," uviedol Kerry v Londýne na úvod rozhovorov s ministrom zahraničných vecí Spojených arabských emirátov Abdalláhom bin Zajdom Nahajánom.


"Naším cieľom je zničenie Islamského štátu (IS), ako aj politické usporiadanie v súvislosti so Sýriou, ktoré podľa nás nie je možné dosiahnuť, ak by mal dlhodobo zostať vo funkcii (sýrsky prezident Bašár) Asad," vyhlásil Kerry. "Usilujeme sa hľadať spôsoby, ako nájsť spoločnú reč," dodal na margo prípadných rozhovorov medzi zástupcami ozbrojených síl Spojených štátov a Ruska šéf americkej diplomacie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona