USA po rokoch stiahli ekonomické sankcie voči Libérii

NETKY.SK • 13 November 2015, 08:25 • 2 min
USA po rokoch stiahli ekonomické sankcie voči Libérii

WASHINGTON - Spojené štáty stiahli vo štvrtok ekonomické sankcie voči Libérii. Cieľom týchto opatrení, ktoré USA uvalili pred vyše desiatimi rokmi, bolo postihnúť režim bývalého libérijského prezidenta Charlesa Taylora.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom svetové agentúry s odvolaním sa na oznámenie Bieleho domu.

 

Nariadenie so súhlasom na stiahnutie sankcií podpísal vo štvrtok americký prezident Barack Obama s tým, že vyzdvihol pokrok, ktorý sa tomuto západoafrickému štátu podaril vrátane odsúdenia Taylora za vojnové zločiny na 50 rokov odňatia slobody v roku 2012.

 

Hovorca Národnej bezpečnostnej rady Ned Price poukázal predovšetkým na "ohromný pokrok Libérie, ktorý nastal od občianskej vojny v roku 2003, predovšetkým jej záväzok ku demokracii a rozvoju tamojšej politiky, administratívy a ekonomických systémov".

 

Sankcie Washingtonu voči Libérii boli zamerané najmä na členov Taylorovej rodiny, jeho režim a osoby zapletené do nezákonného obohacovania sa z prírodných zdrojov tejto krajiny, doplnila agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies