USA prvýkrát priznalo použitie chemických zbraní teroristami v Sýrii

NETKY.SK • 20 Október 2017, 16:45 • 2 min
USA prvýkrát priznalo použitie chemických zbraní teroristami v Sýrii

RAKKA - USA po prvé priznalo, že teroristi spojení s "Džabhat án-Nusrou" použili chemické zbrane v sýrskej provincii Idlib.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to oficiálny predstaviteľ Ministerstva obrany Ruskej Federácie Igor Konášenkov, podľa vyhlášky amerického štábu o nežiaducom cestovaní a návštevách Sýrie americkými občanmi.

 

"Chcem podotknúť, že toto je prvé oficiálne uznanie USA, o tom že teroristi nielen vlastnia, ale aj používajú chemické zbrane v tejto časti Sýrie, o čom sme viackrát informovali a upozorňovali na všetkých úrovniach," vyhlásil Konášenkov.
 

Taktiež Konášenkov poprel vyhlášku amerického departamentu o ruských leteckých útokoch v Sýrii, informuje "Interfaks".

 

"Ruské letecké vojská nachádzajúce sa v Sýrii nejdú po obyvateľstve ako to robia USA a koalícia, ktoré dosiahli "výdatné víťazstvo" v Rakke, keď ju zrovnalo so zemou," podčiarkol Igor Konášenkov.

 

Predtým, Ministerstvo obrany Ruskej Federácie informovalo, že pod kontrolou teroristov zostáva menej ako 8% teritória Sýrie. Jedným z posledných víťazstiev je likvidácia teroristov v meste Mejadyn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies