USA označili Ukrajinu za najväčšieho porušovateľa autorských práv

NETKY.SK • 2 Máj 2013, 16:42 • 2 min
USA označili Ukrajinu za najväčšieho porušovateľa autorských práv

MOSKVA/WASHINGTON - Spojené štáty označili Ukrajinu za najväčšieho porušovateľa autorských práv na svete. Vyplýva to zo správy Amerického úradu pre obchodné zastúpenie (USTR), o ktorej dnes informovala agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Vo výročnej správe bola Ukrajina označená za "prioritnú zahraničnú krajinu", čo je v zozname USTR najvyššia kategória z pohľadu porušovania intelektuálneho vlastníctva.

Podľa USTR Ukrajine chýba prehľadný systém vyberania  licenčných poplatkov, jej štátne úrady používajú nelegálny softvér, pričom v tejto postsovietskej republike neexistuje účinná stratégia boja proti internetovému pirátstvu. Kategória "prioritnej zahraničnej krajiny" nebola v zozname USTR obsadená od roku 2006. Kyjevu už tento nelichotivý status patril v rokoch 2001-2005, v dôsledku čoho prišiel o obchodné výhody, ktoré USA poskytujú rozvojovým krajinám.

Okrem Ukrajiny sú na zozname krajín, ktoré USTR monitoruje kvôli porušovaniu autorských práv, aj Alžírsko, Argentína, Čile, Čína, India, Indonézia, Pakistan, Rusko, Thajsko a Venezuela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies