USA označili egyptskú skupinu Ansár Bajt al-Mukaddas za teroristickú

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 18:57 • 2 min
USA označili egyptskú skupinu Ansár Bajt al-Mukaddas za teroristickú

WASHINGTON - Vláda amerického prezidenta Baracka Obamu uvalila sankcie na egyptskú skupinu Ansár Bajt al-Mukaddas (Prívrženci Jeruzalema), ktorá prevzala zodpovednosť za útoky proti egyptským predstaviteľom, izraelským záujmom a zahraničným turistom v Káhire a na Sinajskom polostrove. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo zahraničných vecí dnes oznámilo, že skupinu Ansár Bajt al-Mukaddas považuje za "zahraničnú teroristickú organizáciu". Znamená to, že akýkoľvek majetok skupiny v jurisdikcii Spojených štátov je zmrazený. Občania USA tiež majú zákaz poskytovať tejto skupine akékoľvek materiálne zdroje.
     

Ministerstvo informovalo, že Prívrženci Jeruzalema sympatizujú s al-Káidou, ale nie sú jej formálnou súčasťou.
     

Ansár Bajt al-Mukaddas vznikla v roku 2011. Jej bojovníci zaútočili na izraelské mesto Eilat a sinajský ropovod. Skupina sa pokúsila zavraždiť egyptských predstaviteľov a prihlásila sa k februárovému bombovému útoku na turistický autobus na Sinaji, pri ktorom zahynuli traja Juhokórejčania.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona