USA opätovne uvalili sankcie na deväť bieloruských štátnych spoločností. Minks vyjadril poľutovanie

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 09:29 • 2 min
USA opätovne uvalili sankcie na deväť bieloruských štátnych spoločností. Minks vyjadril poľutovanie

Beloruské ministerstvo zahraničia vyjadrilo poľutovanie nad sankciami, ktoré USA opätovne uvalili na štátne spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Na Bielorusku začali sankcie padať po vlaňajších prezidentských voľbách. V nich podľa oficiálnych výsledkov triumfoval Alexander Lukašenko, čo mnohí aj dnes považujú za zmanipulované a vyšli do ulíc bieloruských miest, kde požadovali rezignáciu „hlavy štátu“.

Lukašenkov režim proti demonštráciám tvrdo zasiahol, čoho výsledkom bolo viac ako 34-tisíc zatknutých, pričom mnohých bezpečnostné zložky zbili a údajne aj mučili. Najvýraznejšie opozičné osobnosti boli prinútené utiecť z Bieloruska a niektorých, ktorí sa rozhodli zostať, taktiež uväznili.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Rusko zatklo dvoch Bielorusov, údajne pripravovali atentát na Lukašenka


Americké ministerstvo financií v pondelok oznámilo, že zakazuje transakcie s deviatimi bieloruskými štátnymi firmami, vrátane ropnej spoločnosti Belneftechim, ktorá sa na priemyselnej produkcii krajiny podieľa 30 percentami.. Americké spoločnosti budú musieť ukončiť transakcie s týmito subjektmi do 3. júna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona