USA obmedzili ministrovi KĽDR pohyb na svojom území

NETKY.SK • 24 Apríl 2016, 12:36 • 2 min
USA obmedzili ministrovi KĽDR pohyb na svojom území

WASHINGTON - Spojené štáty sa rozhodli obmedziť severokórejskému ministrovi zahraničných vecí možnosti pohybovať sa na americkom území počas jeho ciest do New Yorku, kde sa zúčastňuje na zasadnutiach OSN. Americká vláda týmto spôsobom odpovedá na sobotňajší raketový test v Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR), informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia hovorcu ministerstva zahraničných vecí USA Johna Kirbyho považuje Washington sa potrebné obmedziť pohyb severokórejského ministra Li Su-jonga a členov jeho delegácie tak, aby sa počas ich návštev centrály OSN zdržiavali iba na miestach, kde je to nevyhnutné na plnenie úloh v tejto organizácii. Šéf severokórejskej diplomacie sa momentálne v New Yorku zúčastňuje na zasadnutí OSN so zameraním na udržateľný rozvoj.


Severná Kórea dnes oznámila, že vykonala "veľmi úspešnú" skúšku balistickej rakety, ktorú odpálila z jednej zo svojich ponoriek. Potvrdila tým správy o sobotňajšom raketovom teste, o ktorom najskôr informovali juhokórejské a americké zdroje.


Vďaka podmorskému odpaľovaciemu systému má KĽDR "ďalší prostriedok pre mohutný jadrový útok", uviedla oficiálna tlačová agentúra KCNA. Odpálenie rakety zaznamenali aj Spojené štáty, podľa ktorých išlo o jasné porušenie platných rezolúcií Bezpečnostnej rady OSN.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona