USA nevidia možnosť zbaviť Rusko štatútu stáleho člena Bezpečnostnej rady OSN

NETKY.SK • 7 Máj 2022, 13:58 • 2 min
USA nevidia možnosť zbaviť Rusko štatútu stáleho člena Bezpečnostnej rady OSN

WASHINGTON – Americká administratíva teraz nevidí príležitosť zbaviť Rusko štatútu stáleho člena Bezpečnostnej rady OSN, ale pokúsi sa izolovať Ruskú federáciu. Uviedla to americká veľvyslankyňa pri svetovej organizácii Linda Thomas-Greenfield v rozhovore s novinármi americkej televízie PBC.

slovakia

left justify in out

Uviedla, že Rusko je stálym členom Bezpečnostnej rady OSN. „Plne si uvedomujem a súhlasím s názorom ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že Bezpečnostná rada OSN podľa jeho názoru postupovala pomaly,“ dodala Thomas-Greenfieldová.

 

img

 

„Som si vedomá aj ich (kyjevskej) žiadosti o prehodnotenie štatútu Ruska ako stáleho člena BR OSN, ale nevidím možnosť, že by sa to v tejto chvíli nejako zmenilo. Ale budeme sa ich aj naďalej snažiť izolovať,“ povedala americká veľvyslankyňa.

 

Prečítajte si tiež: Joe Biden telefonoval Olafovi Scholzovi. Hovorili o ďalšom postupe

 

Thomas-Greenfieldová vyhlásila, že „Rusko sa údajne vyhrážalo použitím jadrových zbraní“. Podľa jej verzie „Ruská strana vzniesla falošné obvinenia voči USA a Ukrajincom v súvislosti s použitím chemických zbraní“. „Vieme, že sú schopní použiť chemické zbrane,“ pokračovala americká veľvyslankyňa, keď hovorila o Rusku. „Používali ich Sýrii. Preto musíme brať hrozbu vážne,“ myslí si americká diplomatka.

 

img

 

Ruské veľvyslanectvo vo Washingtone tento týždeň zdôraznilo, že obvinenia amerických úradov o porušení Dohovoru o zákaze chemických zbraní Ruskom sú nepodložené. Diplomatická misia tiež poznamenala, že americká verejnosť by sa mala zamyslieť nad tým, prečo americké úrady neustále odkladajú likvidáciu svojich zásob chemických bojových látok.

 

Oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov už skôr uviedol, že Bezpečnostná služba Ukrajiny s podporou západných štátov pripravuje provokáciu s použitím toxických látok proti civilistom, aby z toho obvinila Rusko. Konašenkov zdôraznil, že jednotky ruských ozbrojených síl zapojených do vojenskej operácie na Ukrajine nemajú a nemôžu mať chemickú muníciu.    

 

Možno vás zaujme: Jill Bidenová potešila amerických vojakov nevšedným darčekom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona