USA neinvestujú 200 miliónov do stabilizačných projektov v Sýrii

NETKY.SK • 17 August 2018, 18:17 • 2 min
USA neinvestujú 200 miliónov do stabilizačných projektov v Sýrii

WASHINGTON - Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa sa rozhodla neinvestovať 200 miliónov dolárov do stabilizačných projektov, ktoré sa majú realizovať v Sýrii. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nemenovaní americkí predstavitelia uviedli, že Trumpova administratíva upovedomila Kongres, že približne 200 miliónov dolárov, ktoré boli určené na rôzne stabilizačné programy v Sýrii, investuje do iných projektov.

 

Toto rozhodnutie podľa Trumpovej administratívy viac ako vykompenzuje prísľub koaličných partnerov zvýšiť svoje investície v tejto časti sveta o 300 miliónov dolárov. Súčasťou tejto sumy je aj 100 miliónov dolárov určených na stabilizačné projekty v oblastiach v minulosti ovládaných tzv. Islamským štátom (IS), ktoré Sýrii venovala Saudská Arábia.

 

Podľa AP však rozhodnutie neinvestovať v Sýrii svedčí o úsilí Trumpovej administratívy napĺňať prezidentovu výzvu na ukončenie americkej angažovanosti v tejto krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies