USA naznačili, že Janukovyča už neuznávajú ako prezidenta Ukrajiny

NETKY.SK • 25 Február 2014, 09:11 • 2 min
USA naznačili, že Janukovyča už neuznávajú ako prezidenta Ukrajiny

WASHINGTON - Vláda amerického prezidenta Baracka Obamu dnes naznačila, že už neuznáva Viktora Janukovyča ako prezidenta Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Hovorca Bieleho domu Jay Carney povedal, že hoci Jankovyč bol demokraticky zvolený líder, jeho činy podkopali jeho legitimitu a v súčasnosti krajinu aktívne nevedie.

Posun podpory pre opozičných vodcov prišiel v čase, keď sa americkí predstavitelia snažia uistiť Rusko, že nemusí byť vylúčené z budúcich vzťahov s novou ukrajinskou vládou, napísala agentúra AP. Janukovyč bol vnímaný ako bábka Moskvy proti ukrajinským demonštrantom, ktorí požadovali bližšie vzťahy s Európskou úniou.

Americkí predstavitelia oznámili, že Medzinárodný menový fond (MMF) zvažuje zvažuje poskytnutie pomocného balíka vo výške 15 miliárd dolárov (takmer 11 miliárd eur), aby pomohol stabilizovať novú prechodnú vládu v Kyjeve. 

Carney dodal, že Spojené štáty poskytnú dodatočnú podporu na doplnenie pomoci MMF. Jej výšku nespresnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona