USA nariadili rodinám zamestnancov konzulátu v tureckom Istanbule, aby odišli

NETKY.SK • 30 Október 2016, 10:53 • 2 min
USA nariadili rodinám zamestnancov konzulátu v tureckom Istanbule, aby odišli

WASHINGTON/ISTANBUL - Ministerstvo zahraničných vecí USA nariadilo rodinným členom zamestnancov svojho konzulátu v tureckom meste Istanbul, aby z obáv o bezpečnosť odišli.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo to uviedlo v sobotňajšom oznámení.

 

Konzulát zostane otvorený, ale podľa oznámenia rozhodnutie padlo "na základe spravodajských informácií naznačujúcich, že extrémistické skupiny sa naďalej snažia zaútočiť na občanov USA v tých častiach Istanbulu, kde bývajú alebo sa často zdržujú".

 

Nariadenie o odchode sa týka iba generálneho konzulátu USA v Istanbule, a nie ostatných diplomatických misií USA v Turecku, dodala v sobotu informáciu tlačová agentúra DPA.

 

V oznámení bolo takisto znovu uvedené varovanie občanov USA "pred zvýšenými hrozbami zo strany teroristických skupín po celom Turecku" a americkí občania boli tiež upozornení, aby sa vyhýbali cestovaniu do nepokojnej juhovýchodnej časti krajiny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies