USA: Na pamiatku Johna Lennona vytvorili znak mieru zostavený z 2000 ľudí

NETKY.SK • 7 Október 2015, 09:09 • 2 min
USA: Na pamiatku Johna Lennona vytvorili znak mieru zostavený z 2000 ľudí

NEW YORK - Takmer dvetisíc ľudí sa v utorok pridalo k pokusu japonskej umelkyne a mierovej aktivistky Yoko Ono o svetový rekord vo vytvorení najväčšieho znaku mieru zostaveného zo skupiny ľudských tiel, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pokus o svetový Guinnessov rekord, venovaný pamiatke zosnulého manžela Yoko Ono - hudobníka Johna Lennona, sa však nepodaril. Ľudia zúčastňujúci sa na tejto akcii v newyorskom Central Parku aj napriek neúspechu oslavovali nadchádzajúce nedožité narodeniny člena legendárnej skupiny Beatles, ktorý by sa v piatok 9. októbra dožil 75 rokov.
V Central Parku sa dnes zišlo viac ako 2000 ľudí, uviedli predstavitelia spoločnosti Guinnessov rekord prítomní na tejto akcii. Na vytvorenie rekordu by ich však podľa nich muselo prísť 5000 alebo viac.


Johna Lennona zastrelil medzičasom 59-ročný Mark David Chapman 8. decembra 1980 pred obytným domom v newyorskej štvrti Manhattan, kde hudobník - rodák z britského Liverpoolu - býval.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies