USA: Na leteckom dni havarovalo lietadlo československej výroby, pilot neprežil

NETKY.SK • 3 September 2012, 06:53 • 2 min
USA: Na leteckom dni havarovalo lietadlo československej výroby, pilot neprežil

USA Na leteckom dni havarovalo lietadlo československej výroby, pilot neprežil - Svet Lietadlo československej výroby typu L-39 havarovalo dnes na leteckom dni v americkom meste Davenport. Pilot haváriu neprežil.

slovakia

left justify in out

imgLietadlo československej výroby typu L-39 havarovalo dnes na leteckom dni v americkom meste Davenport. Pilot haváriu neprežil. Oznámila to agentúra AP a miestne médiá.
      Stroj letel vo formácii s dvoma ďalšími lietadlami, keď sa pilotovi nepodarilo odpútať počas akrobatického prvku a havaroval na neďalekom poli. Podľa miestnej polície pilota doteraz neidentifikovali.
      Počas havárie, ktorá sa odohrala pred očami divákov, k ďalším zraneniam nedošlo. Polícia doposiaľ presnú príčinu nešťastia nepozná.
      Lietadlo L-39 vyvinuli v bývalom Československu a používalo sa v krajinách Varšavskej zmluvy na výcvik pilotov bojových lietadiel. Vyrobených bolo dovedna viac ako 2800 týchto strojov. Od roku 1998 zaznamenali 20 havárií lietadiel typu L-39.

Zdroj: TASR
{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=XjY6RIe-S5E"}}



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona