USA: Na budúci mesiac odchádza z veľkej americkej politiky posledný Kennedy

NETKY.SK • 27 December 2010, 09:32 • 2 min
USA: Na budúci mesiac odchádza z veľkej americkej politiky posledný Kennedy

USA: Na budúci mesiac odchádza z veľkej americkej politiky posledný Kennedy

slovakia

left justify in out

Končí sa éra americkej rodiny Kennedyovcov, ktorí si v Spojených štátoch udržiavali kreslá v Kongrese, významné postavenie v politike a pozornosť verejnosti vyše 60 rokov, uviedla dnes tlačová agentúra AP.
      Patrick Kennedy, člen Snemovne reprezentantov za volebný okrsok Rhode Island, opustí kreslo v americkom Kongrese na budúci mesiac. Post starostu v miestnej samospráve v Kalifornii, ktorý zastáva Bobby Shriver (syn Eunicy Kennedyovej Shriverovej) - je poslednou politickou dŕžavou rodiny.
      Syn Edwarda Kennedyho - zosnulého senátora z Massachusetts - povedal, že o odchode z politiky nemá pochybnosti. Prvý raz za 63 rokov tak nebude žiadny z Kennedyovcov zastávať volený post vo Washingtone.
      Odchádzajúci 43-ročný politik poznamenal, že odkazom jeho rodiny vždy bola služba verejnosti, ale to nevyhnutne neznamená miesto verejného činiteľa. Patrick Kennedy chce pokračovať v rodinnej tradícii podporou zdravotníckeho programu pri výskume mozgu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona