USA: Melania Trumpová nebude sprevádzať manžela na nadchádzajúcich summitoch

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 09:13 • 2 min
USA: Melania Trumpová nebude sprevádzať manžela na nadchádzajúcich summitoch

WASHINGTON - Prvá dáma USA Melania Trumpová nebude tento týždeň sprevádzať manžela, prezidenta Donalda Trumpa, na summite G7 v kanadskom Quebecu.

slovakia

left justify in out

Rovnako sa nezúčastní ani na jeho stretnutí so severokórejským vodcom Kim Čong-unom v Singapure, ktoré sa bude konať na budúci týždeň. V nedeľu to oznámila jej hovorkyňa Stephanie Grisham. "Nezúčastní sa na G7 a momentálne nie sú plány na jej cestu do Singapuru," uviedla hovorkyňa.

Rozhodnutie Trumpovej nevycestovať do Kanady je zmenou oproti minulému roku, keď sa po boku prezidenta predstavila na stretnutí G7 v Taliansku aj na fóre G20 industrializovaných a rozvojových krajín v Nemecku. Manželky a manželia hláv štátov sa počas ich stretnutí obyčajne schádzajú na vlastných podujatiach.

Melania Trumpová sa neobjavila na verejnosti od polovice mája, keď absolvovala zákrok na obličkách. V piatok dokonca nevycestovala s manželom, jeho dvomi dcérami, najstarším synom a zaťom na víkendový pobyt do Camp Davidu. Grisham už skôr uviedla, že sa prvá dáma stretáva so zamestnancami a pracuje na svojich projektoch. V pondelok by mala Melania spolu s Donaldom Trumpom hostiť recepciu pre príbuzných vojakov, ktorí zahynuli v boji. Tá ale nebude prístupná médiám.

Spomínaný summit G7 sa bude konať v piatok a v sobotu v Quebecu. Summit Trumpa a Kim Čong-una by sa mal uskutočniť 12. júna v Singapure.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona