Medvedev prednášal na Stanfordskej univerzite o ruskom pokroku

NETKY.SK • 24 Jún 2010, 14:37 • 2 min
Medvedev prednášal na Stanfordskej univerzite o ruskom pokroku

Medvedev prednášal na Stanfordskej univerzite o ruskom pokroku

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Dmitrij Medvedev zakončil v stredu svoju návštevu Silicon Valley prednáškou na Stanfordskej univerzite, počas ktorej vyjadril nádej, že jeho krajina bude schopná vybudovať technologicky modernú ekonomiku.
      "Rusko sa snaží byť krajinou otvorenou investíciám, obchodu a spoločným projektom," povedal Medvedev.
      Prezident v minulosti čelil kritike za to, že napriek svojim vyhláseniam nebol schopný odstrániť korupciu v ruskej ekonomike. Na prednáške však pôsobil sebaisto, že so správnymi partnermi sa to jeho krajine poradí.
      "V Rusku máme peniaze, v niektorých prípadoch máme veľmi veľa peňazí. Ale nemáme Silicon Valley," vyhlásil.
      V publiku sedeli aj bývalí americkí ministri zahraničných vecí George Schultz a Condoleezza Riceová, obaja členovia univerzity.
      Medvedev začal svoju prehliadku Silicon Valley v spoločnosti vlastniacej portál Twitter, kde aj poslal svoju prvú správu. Svoje užívateľské konto nazval KremlinRussia a čitateľom na internete odkázal po rusky: "Ahojte všetci. Som na Twitteri a toto je moja prvá správa."
      Súčasťou jeho návštevy Silicon Valley bolo aj stretnutie so šéfom firmy Apple Steveom Jobsom.
      John Chambers, šéf spoločnosti Cisco Systems Inc., vyhlásil na stretnutí s Medvedevom, že jeho firma zainvestuje v Rusku miliardu dolárov (812 miliónov eur) do rozvoja najmodernejšej technológie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona