USA majú o zábavu postarané: Zverejnili prehľad najkurióznejších kriminálnych prípadov roka

NETKY.SK • 23 December 2015, 14:51 • 2 min
USA majú o zábavu postarané: Zverejnili prehľad najkurióznejších kriminálnych prípadov roka

BRATISLAVA - Americký magazín People zverejnil zoznam najkurióznejších kriminálnych prípadov roka, ktoré sa stali tento rok v USA. V januári sa istý 22-ročný Christopher Wallace mal dopustiť krádeže propánového variča a kovovej pece.

slovakia

left justify in out

Až do marca sa mu darilo unikať pred zákonom, no napokon sa jedného dňa vrátil domov, pričom o tom informoval prostredníctvom sociálnej služby Snapchat. Vďaka tomu sa polícia dozvedela o polohe hľadaného, no keď prehľadávala jeho dom, Wallacea nenašla. Ten krátko nato cez Snapchat informoval, že počas policajnej prehliadky sa skrýval v skrini.


Polícia v meste St Peter’s v americkom štáte Missouri zadržala v marci trojicu tínedžerov, ktorí sa vlani v novembri vlámali do jedného z domov a odniesli odtiaľ viacero predmetov vrátane popola majiteľkinho zosnulého otca. Ako ukázalo vyšetrovanie, 17-ročný Devin M. Gesell a jeho mladší kamaráti popol v drevenej nádobe považovali za kokaín. Po jeho ochutnaní ale zistili, že nejde o drogu, a tak nádobu vyhodili počas jazdy autom z okna. Tínedžeri si z domu odniesli aj peniaze, šperky, lieky na predpis a hraciu konzolu. Práve vďaka vystopovaniu IP adresy zariadenia sa polícii podarilo lokalizovať a identifikovať páchateľov.

 
Prípad istého 23-ročného Levia Charlesa Reardona, ktorého hľadali pre ukradnutie peňaženky a inkasovanie štyroch odcudzených šekov, sa stal známym v apríli po tom, čo organizácia Great Falls/Cascade County Crimestoppers zverejnila na svojej oficiálnej stránke na Facebooku jeho fotografiu s ponukou odmeny za poskytnutie informácie o jeho pohybe. Reardon snímku označil, že sa mu páči. Polícii sa ho krátko nato podarilo nájsť.

 

 

How often do you get to like your own mugshot on the Most Wanted list....Thanks Levi.

Posted by Great Falls/Cascade County Crimestoppers on Saturday, April 4, 2015


Istého Renauda "Juniora" Plaisira objavili v júni spať v hosťovskej izbe domu Johna Terrella a jeho manželky, ktorý sa počas noci rozhodol vykradnúť. Muža prezradili topánky, ktoré si vyzul a nechal pred dverami miestnosti. Po príchode polície vysvitlo, že Plaisirovi sa v noci podarilo vyrabovať niekoľko domov. Po tom, čo sa dostal do domu Terrellovcov, objavil v chladničke zvyšky večere, ktoré dojedol. Ako uviedli médiám dotknutí manželia, Plaisira najskôr zmohla únava, a tak si šiel ľahnúť.


Aljašská polícia pátrala v auguste po mužovi, ktorý v realistickom kostýme medveďa obťažoval na rieke pri meste Haines medvedicu a dve jej mláďatá. Muža videli pracovníci miestneho ministerstva, ako sa priblížil k zvieratám kŕmiacich sa lososmi. Keď muža oslovili, odmietol im prezradiť svoju identitu. Následne z miesta bez vysvetlenia svojho zámeru odišiel. Mužovi v prípade dolapenia hrozilo obvinenie z obťažovania divej zveri.


V septembri polícia zatkla 28-ročného Johna Mogana a jeho o štyri roky mladšiu priateľku Ashley Duboe pre prepadnutie banky v meste Ashville v štáte Ohio. Na stopu políciu priviedli fotografie dvojice so zväzkami peňazí, ktoré zverejnili na Facebooku. Mogana prezradilo aj jeho tetovanie na lícach a krku.

 

 


Október priniesol prípad istého 26-ročného Reliforda Coopera III., ktorého začala sledovať policajná hliadka pre neprimeranú rýchlosť jazdy na aute. Cooper sa pred políciou pokúsil ujsť, no napokon havaroval. Pri zatýkaní muž, ktorý sa zdal byť pod vplyvom alkoholu a marihuany, polícii povedal, že auto šoféroval jeho pes.


V decembri istého Franka E. Blakea Jr. navštívili vo väzení, kde si odpykával trest za bližšie nešpecifikovaný zločin, naraz jeho druhá a tretia manželka. Ako ukázalo vyšetrovanie, Blake sa s treťou manželkou oženil počas manželstva s druhou. Navyše svoje druhé manželstvo uzavrel skôr, ako súd ukončil rozvod s Blakeovou prvou ženou. Blakea obvinili z bigamie, za čo mu súd k jeho pôvodnému trestu prirátal ďalší jeden a pol roka väzenia. Blake na súdnom pojednávaní uviedol, že nevedel, že pácha zločin.


Istý 24-ročný Patrick Rempe sa v decembri pokúsil dostať do väznice v meste Vero Beach na Floride tak, že so svojim autom narazil do vstupných dverí budovy. Tie však nepovolili ani na druhý pokus. Rempe napokon s autom odcúval a rozhodol sa preraziť pletivový plot. Keď ani to nevyšlo, muž z auta vystúpil a začal liezť na plot. Zastavil ho však ostnatý drôt. Napokon Rempeho museli z plotu vyslobodiť pracovníci záchrannej služby. Polícii muž neskôr uviedol, že jeho konanie bolo dôsledkom užitia syntetického stimulantu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies