USA má novú Miss, jej korunku vyrobili v Českej republike

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 22:53 • 2 min
USA má novú Miss, jej korunku vyrobili v Českej republike

NEW YORK - Novou Miss USA sa stala 26-ročná rodáčka z Tulsy, Miss Oklahoma Olivia Jordan. Po Miss Universe a Miss Curacao sa Miss USA stáva treťou prestížnou súťažou krásy na svete, ktorá počas tohto roku získala originálnu ručne vyrobenú korunku od Diamonds International Corporation (DIC). Najkrajšia žena Ameriky bola v noci nadnes korunovaná klenotníckym skvostom z českých dielní.

slovakia

left justify in out

Trblietavá, diamantmi, zafírmi a rubínmi posiata korunka bola slávnostne odhalená v piatok 10. júla v hlavnom meste Louisiany, Baton Rouge v komplexe River Center za prítomnosti všetkých 51 kandidátok. Ceremoniálu sa zúčastnili aj úradujúca kráľovná krásy Miss USA 2014 Nia Sanchez a Miss USA 2013 Erin Brady.

 

Korunka má hodnotu 200.000 dolárov, pozostáva z 280 gramov bieleho zlata a zdobená je 222 bielymi zafírmi, 340 modrými zafírmi, 112 rubínmi a 33 diamantmi. Českú republiku na šperku reprezentuje 30 českých krištáľov, ktoré pripomínajú siluetu newyorských mrakodrapov. Hviezdy predstavujú 51 súťažiacich.

 

„Hviezdy sú prepojené retiazkou, čo vyjadruje, že ide o Spojené štáty a všetky tieto štáty sú zjednotené v jeden celok, 33 žiarivých briliantov zdôrazňuje krásu žien, ktoré túto korunku ponesú. Chceli sme vytvoriť niečo jedinečné pre USA, aby sme zvýraznili jedinečnosť Spojených štátov, pretože spájajú rôzne národy, rôzne charaktery, rôznych ľudí,“ popísal korunku pre médiá viceprezident spoločnosti Petr Matějček.

 

Nová korunka z rúk českých majstrov nahradí model používaný v rokoch 2009–2014. Spoločnosť vyrábala tiež tiary pre prvú a druhú vicemiss. V tomto roku ešte spoločnosť predstaví korunku pre súťaž Miss Teen USA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona