USA: Kongresman sa ospravedlňoval za kúpanie sa bez šiat v Galilejskom jazere

NETKY.SK • 21 August 2012, 11:26 • 2 min
USA: Kongresman sa ospravedlňoval za kúpanie sa bez šiat v Galilejskom jazere

USA Kongresman sa ospravedlňoval za kúpanie sa bez šiat v Galilejskom jazere - Politika Republikánsky kongresman reprezentujúci americký štát Kansas sa v pondelok ospravedlnil svojim priaznivcom za to, že počas vlaňajšej návštevy Izraela plával nahý v Gal

slovakia

left justify in out

img

Republikánsky kongresman reprezentujúci americký štát Kansas sa v pondelok ospravedlnil svojim priaznivcom za to, že počas vlaňajšej návštevy Izraela plával nahý v Galilejskom jazere. 
      Nijaký zákon tým neporušil a z ničoho nebol obvinený. Tridsaťšesťročný Kevin Yoder sa spoločne s 20 ďalšími Američanmi 18. augusta 2011 okúpal v jazere, po ktorého vode podľa kresťanov kráčal Ježiš. Americká organizácia Politico v nedeľu oznámila, že bol jediný, ktorý skočil do jazera bez šiat.
      Republikánsky prezidentský kandidát Mitt Romney a kandidát na jeho viceprezidenta Paul Ryan Yodera v pondelok kritizovali. Romney označil Yoderovo správanie sa pri Galilejskom jazere za odsúdeniahodné. Podľa Ryana bolo neprístojné. 
      Yoder povedal, že bola tma a bol v jazere iba chvíľu. Napriek tomu si uvedomuje, že takéto správanie ľudia od kongresmana neočakávajú. "Je mi veľmi ľúto, že som zahanbil svojich voličov a sklamal ľudí, ktorí mi veria," citoval v pondelok Yodera denník The Kansas City Star.
      Izraelská polícia dnes uviedla, že kúpanie sa v Galilejskom jazere je povolené, nahota ale nie. Nijakú sťažnosť na kongresmana však nedostala a po vyše roku už nemá ako zistiť, či spáchal priestupok.
      Organizácia Politico oznámila, že FBI začala vyšetrovať spomínanú návštevu Izraela, nevysvetlila však prečo. 
      Návštevu Američanov v Izraeli v dňoch 13.- 21. augusta 2011 sponzorovala Americko-izraelská vzdelávacia nadácia - charitatívna organizácia, ktorá udeľuje granty na vzdelávacie programy a vzdeláva politikov a vplyvných ľudí v otázke významu americko-izraelských vzťahov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies