USA je v očiach Iránu krajina, ktorá podporuje terorizmus

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 19:38 • 2 min
USA je v očiach Iránu krajina, ktorá podporuje terorizmus

DUBAJ - Irán sa počas dnešného dňa veľmi radikálne vyjadril na adresu USA. Iránska Najvyššia národná bezpečnostná rada označila USA za krajinu, ktorá podporuje terorizmus a Centrálne velenie americkej armády (CENTCOM) vyhlásila za teroristickú organizáciu.

slovakia

left justify in out

Irán tak reagoval na predošlé vyjadrenie prezidenta USA Donalda Trumpa, a pripísal vojenskú zložku armády USA na svoj "zoznam teroristickćh organizácií." 

 

img

 

Minister zahraničných vecí Iránu Mohammad Džavád Zaríf vyzval zaradenie CENTCOM-u na iránsky zoznam teroristických organizácií. Výzvu adresoval formou listu iránskemu prezidentovi Hasanovi Rúhánímu.

 

Predstavitelia americkej administratívy uviedli, že vyhlásenie Revolučných gárd za teroristickú organizáciu má prehĺbiť zahraničnopolitickú izoláciu Iránu. USA už nemienia ďalej tolerovať Teheránu pokračujúcu podporu povstaleckých skupín, ktoré podkopávajú stabilitu v oblasti Blízkeho východu.

 

img

 

Irán už v sobotu avizoval, že v prípade vyhlásenia jeho elitných gárd za teroristickú organizáciu sa môže uchýliť k odvetnému kroku. Teherán preto pohrozil, že na svoj zoznam teroristických skupín recipročne zaradí americkú armádu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies