USA: Iggy Pop a Josh Homme vydajú 18. marca spoločný album

NETKY.SK • 22 Január 2016, 12:00 • 2 min
USA: Iggy Pop a Josh Homme vydajú 18. marca spoločný album

LOS ANGELES - Americkí speváci a hudobníci Iggy Pop a Josh Homme, ktorý je známy najmä ako líder kapely Queens of the Stone Age, vydajú 18. marca spoločný album Post Pop Depression. Na novinke sa podieľali aj bubeník formácie Arctic Monkeys Matt Helders a gitarista Dean Fertita, ktorý pôsobil v skupine The Raconteurs a hrá v kapelách The Dead Weather a Queens of the Stone Age. Muzikanti pracovali na albume vo dvoch Hommeho kalifornských štúdiách.

slovakia

left justify in out

Novinka bude obsahovať deväť skladieb, z ktorých si fanúšikovia a fanúšičky už môžu vypočuť prvú ukážku Gardenia. Tú hudobníci predstavili vo štvrtok v The Late Show with Stephen Colbert. O produkciu nahrávky sa postaral 42-ročný Homme, ktorý štúdiovku spolu s Popom financoval. Post Pop Depression uvedie na trh vydavateľstvo Loma Vista Recordings. Prvotný nápad nahrať spoločný album pochádzal od 68-ročného Popa. Podľa neho sa texty piesní sústredia na človeka, ktorý v dôsledku blížiaceho sa konca kariéry premýšľa nad tým, čo po sebe zanechá. Všetci spomínaní muzikanti tiež vyrazia na turné, počas ktorého sa k nim pripoja aj gitarista Queens of the Stone Age Troy Van Leeuwen a basgitarista Matt Sweeney.


Iggy Pop pôsobí na scéne od 60. rokov minulého storočia. Jeho kariéra je spätá s kapelou The Stooges, ktorú v roku 2010 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Pop má na konte aj množstvo sólových nahrávok ako napríklad The Idiot (1977), Lust for Life (1977), Blah Blah Blah (1986), Brick by Brick (1990), Beat 'Em Up (2001) či zatiaľ poslednú štúdiovku s názvom Aprés (2012), ktorá obsahuje coververzie skladieb takých interpretov ako Frank Sinatra, The Beatles alebo Edith Piaf. Medzi jeho najznámejšie sólové skladby patria kúsky ako Real Wild Child (Wild One), Candy, Lust for Life, The Passenger či Nightclubbing. Objavil sa v snímkach ako Mŕtvy muž (1995) či Káva a cigarety (2003). Počas kariéry úzko spolupracoval aj s Davidom Bowiem.


Joshua Michael "Josh" Homme založil Queens of the Stone Age v roku 1996 po tom, ako sa rozpadla jeho predchádzajúca skupina Kyuss. Ich debutovým albumom je eponymná nahrávka, ktorá vyšla v roku 1998. Po nej nasledovali štúdiovky Rated R (2000), Songs For The Deaf (2002), Lullabies To Paralyze (2005), Era Vulgaris (2007) a ...Like Clockwork (2013). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria piesne ako No One Knows, Go With The Flow, Little Sister alebo Sick, Sick, Sick. Homme je tiež členom skupiny Eagles of Death Metal, s ktorou vydal štyri štúdiovky. S formáciou Them Crooked Vultures, v ktorej pôsobia aj Dave Grohl a John Paul Jones, ponúkol v roku 2009 eponymnú nahrávku.

Tracklist albumu Post Pop Depression:
01 Break Into Your Heart
02 Gardenia
03 American Valhalla
04 In the Lobby
05 Sunday
06 Vulture
07 German Days
08 Chocolate Drops
09 Paraguay

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies