Hviezda Sexu v meste podporila kandidatúru svojej hereckej kolegyne za guvernérku

NETKY.SK • 30 Marec 2018, 11:45 • 2 min
Hviezda Sexu v meste podporila kandidatúru svojej hereckej kolegyne za guvernérku

NEW YORK - Sarah Jessica Parker, hlavná hviezda seriálu Sex v meste (1998-2004), podporila kandidatúru svojej hereckej kolegyne Cynthie Nixon na funkciu guvernérky amerického štátu New York. V príspevku na Instagrame ju vo štvrtok označila za svoju "sestru na obrazovke aj mimo nej".

slovakia

left justify in out

Z nerozlučnej štvorice seriálových priateliek tak Nixon podporili už dve, keďže už predtým jej kandidatúre vyslovila podporu aj Kristin Davis. Mimo tak zostáva iba Kim Catrall.

 



Nixon v polovičke marca oznámila, že sa v septembrových primárkach Demokratickej strany postaví proti súčasnému newyorskému guvernérovi Andrewovi Cuomovi. „Chceme, aby naša vláda znovu fungovala - v oblastiach zdravotnej starostlivosti, väzenského systému, opravy nášho zničeného metra.... Máme už dosť politikov, ktorí sa zaujímajú skôr o titulky v novinách a o moc, ako o nás," povedala herečka.

Nixon, 51-ročná matka troch detí, súčasného newyorského guvernéra Cuoma v minulosti mnohokrát kritizovala a podporovala jeho rivala, starostu New Yorku Billa de Blasia.

Na februárovom spoločenskom večierku organizácie Kampaň za ľudské práva, ktorá podporila Cuomovu kandidatúru, sa Nixon napríklad nechala počuť, že hoci je New York považovaný za jeden z najliberálnejších amerických štátov, „vykazuje zároveň aj tú úplne najvyššiu príjmovú nerovnosť (medzi mužmi a ženami - pozn. SITA) zo všetkých štátov v tejto krajine."

Podľa agentúry Associated Press však Nixon proti Cuomovi príliš veľké šance nemá. Je totiž "outsiderom" a z takých majú Američania po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta už strach. Podľa prieskumu na vzorke 772 členov Demokratickej strany v štáte New York, ktorého výsledky zverejnila pred dvoma týždňami newyorská Siena College, má medzi demokratmi Cuomo 66-percentnú a Nixon len 19-percentnú podporu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies