USA, Francúzsko a Veľká Británia diskutovali o údere po Sýrii

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 18:52 • 2 min
USA, Francúzsko a Veľká Británia diskutovali o údere po Sýrii

MOSKVA - Spojené štáty, Francúzsko a Anglicko vykonávali rozšírené konzultácie o otázke zasadnutia Sýrie do konca tohto týždňa, avšak žiaden z lídrov troch krajín neprijal pevné rozhodnutie, informuje Associated Press Agency s odvolaním na nemenovaných amerických úradníkov. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Podľa slov jedného z respondentov, USA, Francúzsko a Anglicko, diskutovali o vojenskej operácii, ktorá by bola viac rozsiahlejšia ako letecký úder v apríli minulého roka, kedy Spojené štáty spôsobili masívny raketový útok na leteckú základňu sýrskych vzdušných síl "Shayrat", pričom vyhlásili, že práve tam sa nachádzajú lietadla s chemickými zbraňami, hoci žiadny dôkaz o tom nebol poskytnutý.

   

Ako uvádza agentúra, všetky tri krajiny "diskutovali o rôznych akčných scenároch". Najmä podľa špecifikácie vysoko postavených úradníkov, ide o to, aby "zabránili Assadovi vykonať nové útoky tým, že zaútočia na vojenské objekty, ktoré takéto útoky umožňujú".
     

Predtým Západ obvinil Damask z chemického útoku na Sýrske mesto Dúma vo Východnej Ghúte. Moskva vyvrátila informácie o bombe s chlórom, ktorú údajne zhodila sýrska armáda. Na Ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie vyhlásili, že účelom Západu vhadzovania o údajných útokoch a použití jedovatých látok pri tom, zo strany Sýrie, je chrániť teroristov a odôvodniť možné údery z vonkajšej strany.
     

Zatiaľ čo v Generálnom štábe Ozbrojených síl Ruska, ešte 13. marca hlásili o pripravenej provokácii teroristami vo Východnej Ghúte s inscenovanými aplikáciami chemických zbraní. Na ruskom vojenskom oddelení vyjadrili názor, že túto provokáciu použije USA ako zámienku útoku na Sýriu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies