Američania nabili Francúzsko 4:0, v tabuľke predbehli Slovensko

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 18:41 • 2 min
Američania nabili Francúzsko 4:0, v tabuľke predbehli Slovensko

PETROHRAD - Hokejisti USA potvrdili úlohu favorita a vo štvrtkovom súboji B-skupiny MS zdolali Francúzsko jednoznačne 4:0.

slovakia

left justify in out

V tabuľke poskočili na tretiu priečku pred Slovensko, ktoré má rovnako šesť bodov, ale horšie skóre. Američania sa mohli oprieť o góly obrancov, do streleckej listiny sa zapísali hneď traja. Istotou ovplýval brankár Mike Condon, ktorý zaznamenal 19 úspešných zákrokov.

 

Reprezentanti USA odohrajú ďalší zápas v Petrohrade už v piatok, keď o 15.15 SELČ nastúpia proti Maďarom. Francúzi sa po dni voľna stretnú v sobotu o 11.15 s Fínmi.

 

B-skupina (Petrohrad):

 

USA - Francúzsko 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

 

Góly: 35. Wideman (Foligno, Larkin), 37. Murphy (Matthews, Vatrano), 40. Compher (Hendricks, Motte), 42. Skjei (Larkin). Rozhodovali: Fonselius (Fín.), Piechaczek (Nem.) – Fluri (Švajč.), Lazarev (Rus.),

 

vylúčení: 6:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

 

USA: Condon - Wideman, Hanifin, Skjei, Murphy, Warsofsky, Santini, McCabe - Foligno, Larkin, Maroon - Schroeder, Matthews, Vatrano - Motte, Compher, Hendricks - Connor, Hinostroza, Wood - Fasching

 

Francúzsko: Hardy - Auvitu, Moisand, Beron, Dieude Fauvel, Janil, Raux - Fleury, Bellemare, S. Treille - Y. Treille, Meunier, Perret - Desrosiers, Ritz, Claireaux - Bertrand, Lamperier, Berthon - Bozon

 

Prvá tretina priniesla taktickú bitku, hral sa síce obojstranne aktívny hokej, ale zo zabezpečených obrán, žiaden z tímov nechcel zbytočne riskovať. Výsledkom bolo malé množstvo streleckých príležitostí, ktoré boli zakončené nepresne, alebo málo dôrazne.

 

V 15. min. brankár Hardy dokázal zmariť šancu Connorovi, na druhej strane stojí za pozornosť francúzsky tlak z konca 19. min., ktorý vyvrcholil strelou a neúspešnou dorážkou Rauxa. V druhej časti začali aktívnejšie "Les Bleus", pred Condonom ale neuspeli Sacha Treille, Ritz a ani Bertrand. To ich mohlo mrzieť, pretože v nasledujúcich chvíľach sa taktovky zápasu zmocnili favorizovaní Američania, ktorí už dokázali svoje šance využívať.

 

Najprv v 35. min. trafil pri presilovke odkrytý priestor francúzskej bránky Wideman, o dve minúty neskôr prepálil Hardyho delovkou ďalší obranca Murphy a silnú americkú šesťminútovku podčiarkol päť sekúnd pred druhou sirénou Compher. USA už nedovolili súperovi zdramatizovať zápas, naopak, po prestávke ešte zvýšili náskok zásluhou ďalšieho zadáka Skjeia. Francúzi sa už nedokázali vrátiť do hry ani pri početných presilovkách.

 

Hlasy po zápase /IIHF/

 

Mike Condon, brankár USA: "Podali sme skutočne tímový výkon. Snažili sme sa hrať našu hru a robiť všetky veci, ktoré sú potrebné k víťazstvu. To bolo dôležité. Sme šťastní, že sme to zvládli a vyhrali."

 

Pierre-Edouard Bellemare, útočník Francúzska: "Myslím si, že sme odohrali solídnych 30 minút. Brankár predviedol niekoľko veľkých zákrokov. Dokázali sme sa ubrániť v niekoľkých oslabeniach, ale nevyužili sme presilovky. A to je vec, ktorá najviac zavážila."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies