USA ešte zvažujú, ako odpovedať na situáciu v Sýrii, tvrdí Hagel

NETKY.SK • 25 August 2013, 10:37 • 2 min
USA ešte zvažujú, ako odpovedať na situáciu v Sýrii, tvrdí Hagel

KUALA LUMPUR - Konštatoval len, že Biely dom zvažuje mnoho faktorov. Patria medzi ne hodnotenie takéhoto útoku tajnými službami, ako aj právny aspekt či otázka medzinárodnej podpory pre vojenský zásah.

slovakia

left justify in out

Vládny kabinet amerického prezidenta Baracka Obamu stále zvažuje otázku, či v Sýrii použiť vojenskú silu ako odpoveď na údajný nedávny útok chemickými zbraňami, uviedol dnes minister obrany USA Chuck Hagel.

V rozhovore s novinármi v malajzijskom hlavnom meste Kuala Lumpur však šéf Pentagónu podľa agentúry AP odmietol povedať, akú akciu by Spojené štáty mohli podniknúť. 

Konštatoval len, že Biely dom zvažuje mnoho faktorov. Patria medzi ne hodnotenie takéhoto útoku tajnými službami, ako aj právny aspekt či otázka medzinárodnej podpory pre vojenský zásah.

Hagel začína v Malajzii dlho plánované celotýždňové turné po Ázii, napriek tomu však zostáva s Washingtonom ohľadne udalostí v Sýrii v kontakte.

Protivládni sýrski aktivisti obviňujú vládu prezidenta Bašára Asada, že v stredu tento týždeň podnikla na východnom predmestí Damasku útok jedovatým plynom, pri ktorom zahynulo množstvo ľudí. Údaje o počte mŕtvych sa pohybujú od 136 až do 1300. Oficiálny Damask však tieto tvrdenia považuje za "absolútne nepodložené".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies