USA dúfajú, že kontroly cestujúcich na letiskách sa pre ebolu rozšíria celosvetovo

NETKY.SK • 10 Október 2014, 06:52 • 2 min
USA dúfajú, že kontroly cestujúcich na letiskách sa pre ebolu rozšíria celosvetovo

WASHINGTON - Americký minister pre vnútornú bezpečnosť Jeh Johnson vo štvrtok vyhlásil, že by bol rád, keby sa kontroly cestujúcich kvôli ebole rozšírili aj na letiská mimo Spojených štátov. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Mojím cieľom je, aby sme v medzinárodnom meradle vytvorili čo najviac kontrolných stanovíšť, ktorými cestujúci prejdú," povedal Johnson vo washingtonskom think tanku Centrum pre strategické a medzinárodné štúdie.
     

Americké ministerstvo v stredu 8. októbra oznámilo, že už cez víkend začne kontrolovať cestujúcich prichádzajúcich na päť amerických letísk z troch západoafrických krajín, kde je vysoký výskyt prípadov smrteľného vírusového ochorenia ebola. Pasažierom budú napríklad neinvazívnym spôsobom merať teplotu a budú musieť vyplniť dotazník.
      

Johnson uviedol, že väčšina pasažierov prichádzajúcich do USA z krajín postihnutých epidémiou eboly má medzipristátie na iných letiskách, často tých v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies