USA: Dodávky elektriny po búrkach plne obnovia až o niekoľko dní

NETKY.SK • 2 Júl 2012, 06:57 • 2 min
USA: Dodávky elektriny po búrkach plne obnovia až o niekoľko dní

USA Dodávky elektriny po búrkach plne obnovia až o niekoľko dní - Svet Viac než 3 milióny ľudí na východnom pobreží USA boli v nedeľu už druhý deň bez elektriny v 40-stupňových horúčavách po tom, čo dodávky energie narušili silné búrky. Tie si vyžiadali 1

slovakia

left justify in out

img

Viac než 3 milióny ľudí na východnom pobreží USA boli v nedeľu už druhý deň bez elektriny v 40-stupňových horúčavách po tom, čo dodávky energie narušili silné búrky. Tie si vyžiadali 13 obetí na životoch.
      Podľa úradov môže trvať ešte niekoľko dní, kým sa podarí plne obnoviť dodávky elektriny v hlavnom meste Washington a okolitých štátoch.
      "Na rozdiel od hurikánu, ktorý vám pošle varovanie tri dni vopred, táto búrka narobila škody ako hurikán, prišla však bez varovania," povedal guvernér štátu Maryland Martin O'Malley.
      Národná meteorologická služba oznámila, že ďalšie búrky sa na východe USA očakávajú v noci na dnes.
      Mobilné telefónne siete a internet na východnom pobreží v nedeľu fungovali s viacerými problémami, čerpacie stanice ostali zatvorené a obyvateľov úrady vyzvali konzervovať vodu. Niektoré významné internetové portály zaznamenali poruchy služieb. Netflix, Instagram a Pinterest použili Twitter a Facebook, aby informovali užívateľov, že ich služby budú počas nasledujúcich hodín mimo prevádzky. Netflix a Pinterest napokon obnovili prevádzku ešte v sobotu popoludní.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies