USA dodali Ukrajine 72 bezpilotných strojov, podľa Porošenka prispejú k prímeriu

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 10:26 • 2 min
USA dodali Ukrajine 72 bezpilotných strojov, podľa Porošenka prispejú k prímeriu

KYJEV - Bezpilotné lietadlá, ktoré Spojené štáty dodali Ukrajine, prispejú k prevencii porušovania prímeria v Donbase, vyhlásil ukrajinský prezident Petro Porošenko. Informovala o tom dnes agentúra UNIAN.

slovakia

left justify in out

"Ozbrojené sily Ukrajiny prijali dnes zásielku bezpilotných lietadiel RQ-11B Raven," oznámil v stredu Porošenko. Podľa jeho slov tieto prieskumné stroje "výrazne pomôžu zvýšiť efektivitu činnosti ukrajinských vojakov a prevenciu porušovania prímeria".

 

Podľa UNIAN-u Američania dodali Ukrajine 72 bezpilotných lietadiel a súvisiaceho vybavenia v hodnote 12 miliónov dolárov. Štart tohto typu lietadla vážiaceho necelé dva kilogramy je sprevádzaný odhodom z ruky.

 

Systém vo dne v noci vysiela on-line obrazové zábery a iné informácie pozemným kontrolným staniciam. Stroj je ovládateľný do vzdialenosti desiatich kilometrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona