USA do afganského mesta Laškar Gah poslali 100 vojakov

NETKY.SK • 22 August 2016, 17:21 • 2 min
USA do afganského mesta Laškar Gah poslali 100 vojakov

KÁBUL - Približne 100 amerických vojakov bolo vyslaných do juhoafganského mesta Laškar Gah v provincii Helmand z obáv, že mesto padne do rúk militantného hnutia Taliban. Oznámil to dnes hovorca amerických síl v Afganistane Charles Cleveland.

slovakia

left justify in out

Podľa brigádneho generála Clevelanda sú vojaci v Laškar Gah, metropole Helmandu, preto, aby poskytovali výcvik a podporu afganským silám. Taliban dobyl v posledných týždňoch množstvo neďalekých okresov a teraz hrozí, že ovládne aj samotné mesto. Tamojší predstavitelia odhadli, že približne 80 percent provincie už do rúk Talibanu padlo, alebo hrozí, že padne.


Helmand je pre povstalcov z Talibanu strategicky dôležitý, keďže práve z tamojšej úrody ópia sa vyprodukuje väčšina heroínu na svete. Úroda v hodnote až troch miliárd dolárov ročne pomáha financovať povstanie Talibanu, uviedla agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona