USA: Dažde a topiaci sa sneh nebezpečne zdvihli hladinu rieky Missouri

NETKY.SK • 30 Máj 2011, 07:43 • 2 min
USA: Dažde a topiaci sa sneh nebezpečne zdvihli hladinu rieky Missouri

USA: Dažde a topiaci sa sneh nebezpečne zdvihli hladinu rieky Missouri

slovakia

left justify in out

img

Americký štát Južná Dakota povolal vyše 200 príslušníkov Národnej gardy a nasadil buldozéry, aby sa dokončili hrádze na rieky Missouri. Hladinu rieky zdvihli dažde a topiaci sa sneh. Informovala o tom v noci nadnes tlačová agentúra AP.
      Dennis Daugaard, guvernér Južnej Dakoty, vyzval v nedeľu obyvateľov hlavného mesta Pierre a mesta Fort Pierre, aby boli pripravení na najhoršie, hoci sa na hrádzach nepretržite pracuje.
      Americká federálna vláda plánuje začiatkom júna zvýšiť vypúšťanie vody vo viacerých priehradách na Missouri. Mal by sa tak zmenšiť tlak na rezervoáre, naplnené silnými dažďami a topiacim sa snehom v pohoriach v Montane.
      Úrady v amerických štátoch Idaho, Montana, Wyoming a Severná Dakota sa tiež pripravujú na boj so záplavami na Missouri a budú povolávať členov Národnej gardy.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies