USA: Chceme zlato!

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 13:01 • 2 min
USA: Chceme zlato!

ŠTOKHOLM / HELSINKI - Hokejisti Švajčiarska sa prvýkrát od roku 1998 kvalifikovali medzi kvarteto najlepších na šampionáte. Stále majú šancu získať medailu z MS premiérovo od domáceho bronzu v roku 1953.

slovakia

left justify in out

V boji o postup do finále ich v sobotu 18. mája čaká o 19.00 h v štokholmskej hale Globen duel proti tímu USA. Švajčiari vo štvrťfinále vyradili Čechov (2:1), Američania si poradili s Rusmi (8:3). Reprezentácia krajiny "helvétskeho kríža" si na turnaji zatiaľ počína suverénne - neprehrala ani jeden z ôsmich zápasov. "Je krásne opäť sa predstaviť v semifinále," cituje oficiálny web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) kanadského trénera švajčiarskeho družstva Seana Simpsona. Pre švajčiarsky tím je miestenka medzi kvartetom najlepších tímov na MS 2013 akýmsi zadosťučinením po minuloročnom až 11. mieste. "Zápas proti Čechom bol trochu iný ako v základnej skupine. Moji zverenci však ukázali, že chcú postúpiť. Cesta Švajčiarska sa na MS končila zväčša vo štvrťfinále. Som hrdý na tento tím, že dokázal prelomiť túto bariéru," dodal Simpson. Útočník Reto Suri pred semifinále proti USA upozorňuje, že aj keď je jeho tím outsiderom v tomto súboji, nepredá svoju kožu lacno. "Na turnaji sme zvíťazili už osemkrát a Američania si to musia uvedomiť," vyhlásil 24-ročný rodák z Zürichu. Už postup do play-off bol pre Švajčiarov úspech v súvislosti s nezdarmi v predchádzajúcich rokoch. Predtým si vo vyraďovacej časti zahrali naposledy v roku 2010, vo štvrťfinále vtedy podľahli domácim Nemcom 0:1. "Sme skutočný tím. Čokoľvek sa na ľade deje, moji hráči na to dokážu patrične reagovať," dodal kouč Simpson.

Výber USA zaznamenali prienik do semifinále po štyroch rokoch, predtým dokázali postúpiť medzi záverečnú štvoricu na MS vo Švajčiarsku 2009, obišli však bez medaily. "Nepredstavovali sme si, že dáme vo štvrťfinále Rusom osem gólov, je to trochu šialené," komentoval postup útočník David Moss a pokračoval: "Máme však veľmi dobrý tím. Dodržiavame systém a premieňame šance." Američania sú blízko medaily, ktorú naposledy získali v roku 2004 v Česku, mala bronzový lesk. Teraz chce tím USA viac. "Chceme zlato. Už je to celkom dlho, čo sme si z majstrovstiev sveta odniesli nejakú medailu. Teraz prišiel ten správny čas," povedal 31-ročný Moss z klubu NHL Phoenix Coyotes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies